آیا سقط جنین باعث ناباروری می شود؟

سقط جنین یکی از مشکلات شایع در باروری زوجین است که ممکن است فرآیند حاملگی های بعد خانم را تحت تاثیر قرار دهد و بارداری های بعدی همراه با استرس و اضطراب باشد. مشکلات ناباروری یکی از بیماری های شایعی است که امروزه آرامش خاطر زوج های جوان را از بین برده است و شکایت های زیادی از این موضوع مطرح می شود. این ناباروری ممکن است مربوط به انعقاد نطفه باشد که در برخی موارد اصلا ایجاد نمی شود یا ممکن است انعقاد نطفه اتفاق بیفتد، اما خانم با سقط جنین، فرزند خود را از دست دهد. ما در این مقاله سعی داریم شما را با سقط جنین بعد از بارداری، علت اتفاق این سقط، پیشگیری و درمان این مشکل شایع آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

بارداری پس از سقط جنین

فهرست محتوا

سقط جنین چیست؟

سقط جنین، به ختم غیرعادی بارداری قبل از 20 هفته که وزن جنین پایین 500 گرم باشد گفته می شود. به احتمال زیاد بارداری دوم چنین افرادی، یک حاملگی طبیعی است اما اگر دچار سقط مکرر شده اید، حتما زیر نظر پزشک متخصص زنان و زایمان دوران بارداری خود را بگذارانید.

 سقط جنین همیشه غیرارادی نیست و برخی مواقع خود فرد با تصمیم و انتخاب خود، اقدام به سقط جنین می کند.

سقط مکرر چیست؟

اینجا این سوال مطرح می شود که آیا سقط مکررر اتفاق افتاده یا خیر؟  از کجا متوجه شویم که سقط غیرعادی داشته ایم؟ به چه تعداد سقط، سقط مکرر گفته می شود که نیازبه تحت نظر قرار گرفتن پزشک متخصص زنان و زایمان غرب تهران است.

در صورتی که که خانم زیر 35 سال سن داشته باشد، 3 سقط جنین یا انتقال جنین ناموفق داشته باشد،اگر بالای 35 سال سن داشته باشند و 2 تجربه ی سقط و یا انتقال جنین ناموفق داشته باشند ،فرد دچار سقط مکرر شده است.

علت اصلی سقط جنین چیست؟

برای سقط جنین علت های مختلفی مطرح است. سقط جنین با توجه به نوع و شکل اتفاق افتادنش می تواند دلایل متفاوتی داشته باشد که ما در ذیل به اصلی ترین دلایل شایع سقط جنین اشاره می کنیم:

  • آناتومی ساختمان و بافت رحم : ممکن است در برخی مواقع مشکلات مادرزادی در رحم وجود داشته باشد یا چسبندگی های رحم که متعاقب، عفونت، زایمان های نادرست و کورتاژهای مکرر ایجاد می شود دلیل سقط جنین باشد.
  • اختلال در لختگی خون
  • علت های تغییر هورمون در بدن
  • علت های عفونی
  • علت های ژنتیک
  • علت های ایمونولوژیک: یا همان علت هایی که به سیستم ایمنی بدن مرتبط هستند. در افرادی که مشکل سقط مکرر دارند این افراد بررسی می شوند تا در ابتدا مشخص شود که مشکل سیستم ایمنی دارند یا خیر که در صورت مشکل در این قسمت با تجویز داروهای مرتبط برای کنترل اقدام می شود.

درمان سقط جنین با ایمونولوژی

شاید در قسمت دلایل سقط جنین این مورد برای شما ناآشناتر باشد. ما در اینجا توضیحاتی در مورد سقط جنین به علت ایمونولوژیک ارائه می دهیم که بیشتر با این موضوع آشنا شوید.

زمانی که جنین در بدن مادر شکل می گیرد، نصف جنین از پدر است که ممکن است، برای بانوانی با مشکلات ایمنی جنین برای بدنشان غریبه باشد و آن را قبول نکند و پس بزند. در یک فرد عادی و حاملگی معمولی سیستم ایمنی باید با بدن کنار بیاید و آن را قبول کند اما در فردی که مشکل ایمنی دارد این مساله خارجی و غریبه تشخیص داده می شود. این مساله همیشه به این معنا نیست که جنین دفع شود ممکن است جنین لانه گزینی اشتباه داشته باشد و یا اصلا جنین تشکیل نشود.

برای درمان های ایمونولوژیک قبل از بارداری اقدام کنید نه در زمان بارداری! درمان های مربوط به ایمونولوژیک یک ماه قبل از بارداری باید انجام شود و در زمان بارداری باید این درمان ها ادامه داد تا مشکل کمبود زمان برای کنترل این مشکل ایجاد نشود.

عوارض سقط جنین

سقط جنین چه به صورت غیرارادی اتفاق بیفتد چه خود فرد با انتخاب شخصی خود اقدام به این عمل کند دارای عوارضی است که به تعدادی از این عوارض اشاره می کنیم:

  • تنبل شدن رحم
  • احتمال عفونت رحم به خصوص در کورتاژهای غیربهداشتی
  • احتمال عدم بارداری مجدد
  • سقط مکرر
ایا سقط جنین باعث ناباروری می شود
ایا سقط جنین باعث ناباروری می شود

درمان سقط جنین

برای کسانی که دچار سقط مکرر شده اند این سوال مطرح می شود که آیا راهی برای درمان این مشکل وجود دارد؟ جواب این سوال با قاطعیت بله است اما باید ابتدا مشخص شود که دلیل سقط جنین چیست و سپس راه های درمانی مربوط به آن علت بررسی شود. پس اگر فردی به سقط مکرر دچار است باید علت ها را ریشه یابی کند و سپس اقدام به درمان کند. در قسمت علت های سقط جنین به چند علت اصلی اشاره شده است، زمانی که مشخص شد که علت چیست اقدامات درمانی مرتبط با آن علت آغاز می شود. در 50% مواقع علت سقط جنین مشخص نمی شود جز اینکه به فرد اجازه داده شود تا دوباره باردار شود در اکثر موارد بارداری و حاملگی طبیعی اتفاق می افتد.

پیشگیری از سقط جنین

سقط جنین نیز مانند بسیاری از بیماری ها قابل پیشگیری است. پس چه بهتر قبل از اتفاق افتادن این مشکل از آن پیشگیری کنید تا با خیالی آسوده طعم مادر بودن را بچشید.

برای پیشگیری از سقط جنین، بانوانی که اختلالات هورمونی یا مشکلات تیروئیدی دارند حتما قبل از بارداری برای درمان اقدام کنند.

افرادی که به دیابت مبتلا هستند، به دلیل تاثیری که دیابت روی ساختمان رحم دارد قبل از بارداری دیابت خود را را کنترل کنند.

بهتر است قبل از بارداری تست ها و چکاپ های لازم از تمامی قسمت های بدن انجام شود و از سلامت خود مطمئن شوید ودر صورت لزوم اقدام به درمان نمایید.

سخن پایانی

سقط جنین چه به صورت ارادی و چه به صورت غیرارادی خاطره ی ناخوشایندی برای مادر در پی دارد. بهتر است قبل از بارداری پیشگیری های لازم برای جلوگیری از سقط جنین  و یا جلوگیری از بارداری را انجام دهید تا تاثیرات منفی عوارض های مربوط به سقط جنین را در زندگی خود تجربه نکنید و بارداری خوبی را پشت سر بگذرانید.

سوالات متداول سقط جنین

برای دستیابی به بهترین نتایج در لاباپلاستی باید بیمار نزد یک متخصص زنان و زایمان و نازایی حاذقی مراجعه شود که ما در اینجا دکتر لیلا سلطانی را معرفی می نماییم. شماره مطب خانم دکتر 02144035436

دکتر لیلا سلطانی

دکتر لیلا سلطانی

جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی

لاپاراسکوپی و مشاوره
متخصص زیبایی زنان با اعمال جراحی زایمان طبیعی و زایمان سزارین
ارائه خدمات درمانی زنان و زایمان
درمان ناباروری و درمان مشکلات زنان

پاسخ

[reading-time]
Call Now Buttonتماس سریع