هیستروسکوپی رحم
هیستروسکوپی رحم نوعی عمل جراحی است که،کمترین آسیب را به بیمار وارد می کند.در هیستروسکوپی رحم جراح یک تلکسکوپ خیلی کوچک را از طریق دهانه ی رحم وارد بدن بیمار می کند ،تا داخل رحم را با استفاده از مانیتور مشاهده کند. در هیستروسکوپی جراح شکل رحم ،ورودی لوله رحم و پوشش داخلی رحم را مورد بررسی قرار می دهد .
دو نوع هیستروسکوپی داریم :
1-هیستروسکوپی تشخیصی
در این نوع هیستروسکوپی پزشک به دنبال تشخیص علت خونریزی غیر طبیعی است .
معمولا موارد زیر از طریق هیستروسکوپی تشخیصی ،بررسی می شوند:خون ریزی های غیر طبیعی داخل رحم،ناباروری ، سقط های مکرر ،تشخیص چسبندگی های داخل رحم،تشخیص پولیپ آندومتر،تشخیص علل دردهای لگنی و..
2- هیستروسکوپی درمانی
گاهی هم هیستروسکوپی برای انجام برخی امور درمانی انجام می شود. مثلا برداشتن پولیپ داخل رحم ،برداشتن دیواره ی رحم اضافی و یا از بین بردن چسبندگی های داخل رحم .
عمل هیستروسکوپی رحم چگونه انجام می شود؟
در هیستروسکوپی بیمار ابتدا بیهوش می شود اغلب در این عمل بی حسی موضعی انجام می شود،سپس هیستروسکوپ به داخل رحم فرستاده می شود،برای آنکه حفره رحم برای پزشک به طور واضح دیده شود معمولا محلول نمک یا شکر به داخل رحم فرستاده می شود.
لازم به ذکر است هیستروسکوپی در تمام موارد کاربرد ندارد مثلا زمانی که فرد مشکلات ریوی –قلبی داشته باشد پزشک هیستروسکوپی را تجویز نمی کند . بعد از هیستروسکوپی معمولا بیمار دچار درد شکم ،گرفتکی عضلات ،خونریزی واژن ،حالت تهوع و یا گرفتگی گلو می شود ، در صورت شدید بودن این علائم حتما باید به پزشک خود مراجعه کنیم .
بعد از عمل هیستروسکوپی رحم عمل بهبود به سرعت انجام می شود زیرا زخم و شکافی در حین عمل ایجاد نمی شود و فقط استفاده از قرص های ضد التهاب برای بیمار کافی است .نزدیکی جنسی و ورزش های سنگین باید تا دو هفته انجام نشود، در حالت کلی دو هفته زمان برای اینکه بیمار به کارهای روزانه ی خود باز گردد کافی است.
با تشکر مدیریت سایت دکتر لیلا سلطانی متخصص زنان