Search
Close this search box.
هیستروسکوپی

هیستروسکوپی رحم

هیستروسکوپی یک روش جراحی تشخیصی و درمانی است که به پزشک جراح کمک می‌کند تا قسمت‌های داخلی رحم را به طور کامل معاینه کرده تا علت برخی از مشکلات و بیماری‌ها را تشخیص داده و یا به درمان آن‌ها بپردازد.

هیستروسکوپی رحم نوعی عمل جراحی است که کمترین آسیب را به بیمار وارد می‌کند. در هیستروسکوپی رحم جراح یک تلکسکوپ خیلی کوچک را از طریق دهانه رحم وارد بدن بیمار می کند تا داخل رحم را با استفاده از مانیتور مشاهده کند. در هیستروسکوپی جراح شکل رحم، ورودی لوله رحم و پوشش داخلی رحم را مورد بررسی قرار می دهد.

هیستروسکوپی چیست

انواع هیستروسکوپی

هیستروسکوپی دو نوع مختلف دارد که در ادامه شرح داده‌ایم:

1-هیستروسکوپی تشخیصی

در این نوع هیستروسکوپی پزشک به دنبال تشخیص علت خونریزی غیر طبیعی است. هیستروسکوپی تشخیصی که بی نظمی های ساختاری و عوامل غیر طبیعی درون رحم را شناسایی می‌کند، گاهی نیز در جهت تایید جواب برخی از آآآزمایشات و معاینات مانند سونوگرافی انجام می‌شود.

معمولا موارد زیر از طریق هیستروسکوپی تشخیصی، بررسی می شوند: خون ریزی های غیر طبیعی داخل رحم، ناباروری، سقط های مکرر، تشخیص چسبندگی های داخل رحم، تشخیص پولیپ آندومتر، تشخیص علل دردهای لگنی و..

2- هیستروسکوپی درمانی

گاهی هم هیستروسکوپی برای انجام برخی امور درمانی انجام می شود. مثلا برداشتن پولیپ داخل رحم، برداشتن دیواره ی رحم اضافی و یا از بین بردن چسبندگی های داخل رحم.

عمل هیستروسکوپی رحم چگونه انجام می شود؟

در هیستروسکوپی بیمار ابتدا بیهوش می شود  اغلب در این عمل بی حسی موضعی انجام می شود،سپس هیستروسکوپ به داخل رحم فرستاده می شود،برای آنکه حفره رحم برای پزشک به طور واضح دیده شود معمولا محلول نمک یا شکر به داخل رحم فرستاده می شود.

لازم به ذکر است هیستروسکوپی در تمام موارد کاربرد ندارد مثلا زمانی که فرد مشکلات ریوی قلبی داشته باشد پزشک هیستروسکوپی را تجویز نمی کند. بعد از هیستروسکوپی معمولا بیمار دچار درد شکم، گرفتکی عضلات، خونریزی واژن، حالت تهوع و یا گرفتگی گلو می شود، در صورت شدید بودن این علائم حتما باید به پزشک خود مراجعه کنیم.

بعد از عمل هیستروسکوپی رحم عمل بهبود به سرعت انجام می شود زیرا زخم و شکافی در حین عمل ایجاد نمی شود و فقط استفاده از قرص های ضد التهاب برای بیمار کافی است .نزدیکی جنسی  و ورزش های سنگین باید تا دو هفته انجام نشود، در حالت کلی دو هفته زمان برای اینکه بیمار به کارهای روزانه ی خود باز گردد کافی است.

دلایل انجام هیستروسکوپی

هیستروسکوپی روشی است که به تشخیص و درمان مشکلات رحمی به پزشک کمک کرده و به عنوان مثال برای بررسی و درمان فیبروم‌ها و پولیپ‌های رحمی، شناسایی علت و دلایل سقط جنین و بسیاری موارد دیگر کاربرد دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • بررسی خونریزی‌های غیرمعمول واژینال، خونریزی پس از یائسگی، پریودهای شدید و …
  • تشخیص دلایل درد لگن
  • تشخیص و درمان فیبروم و پولیپ‌های رحمی
  • درمان چسبندگی داخل رحم
  • معاینه کامل قسمت‌های داخل رحم

چه کسانی نباید از هیستروسکوپی استفاده کنند؟

هیستروسکوپی رحم که پس از تشخیص و تجویز بهترین متخصص زنان در تهران انجام می‌شود، برای افرادی که باردار بوده  یا به عفونت لگنی مبتلا هستند، ممنوعیت داشته و این روش به هیچ عنوان برای این افراد انجام نخواهد شد.

عوارض هیستروسکوپی

جراحی هیستروسکوپی گرچه یک روش تشخیصی و درمانی نسبتا کم تهاجمی بوده و خطری برای سلامتی افراد ندارد، اما مانند هر روش جراحی دیگری عوارض و خطراتی را نیز به دنبال دارد. برخی از عوارض هیستروسکوپی عبارت است از:

  • آسیب وارد شدن به رحم و یا دهانه رحم
  • عفونت رحم
  • داشتن خونریزی‌های واژینال
  • بیماری التهاب لگن
مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 − چهارده =