درمان فیبروم رحم

درمان فیبروم رحم

درمان فیبروم رحم

درمان فیبروم رحم چه روش‌هایی دارد؟ جراحی فیبروم رحم در چه مواردی انجام می‌شود؟ فیبروم‌ های رحم، توده‌های سرطانی خوش خیمی هستند که در رحم رشد می‌کنند. این توده‌ها اندازه‌های مختلفی دارند. می‌توان گفت تقریباً یک سوم زنان جهان، به فیبروم رحم مبتلا می‌شوند. فیبروم رحم می‌تواند باعث ناباروری در زنان شود. برای درمان فیبروم رحم از روش‌های مختلفی استفاده می‌شود که در این مقاله به شایع‌ترین آن‌ها پرداخته‌ایم.

جراحی فیبروم رحم

درمان دارویی فیبروم رحم

در صورتی که فیبروم رحم شدید نبوده و علائمی مثل خونریزی شدید یا درد به دنبال نداشته باشد، از روش‌های درمان دارویی استفاده می‌شود که مانع از رشد فیبروم شده و نشانه‌ها و علائم آن را کاهش خواهد داد. همچنین، در صورتی که بیمار درد داشته باشد می‌تواند از داروهای مسکن و ضد التهاب غیر استروئیدی استفاده کند.

تزریق هورمون های زنانه

تومورهای فیبروم رحمی ممکن است باعث خونریزی شدید قاعدگی، درد و فشار بر مثانه یا روده شوند و در صورتی که بیمار خونریزی رحمی شدید داشته باشد، جهت کاهش خونریزی از تزریق هورمون‌های زنانه استفاده می‌شود. تزریق این هورمون‌ها باعث کوچک شدن فیبروم و در نتیجه توقف خونریزی بیمار خواهد شد.

آمبولیزاسیون فیبروم رحمی

فیبروم رحم از طریق آمبولی شریان رحم نیز قابل درمان است که یک روش کم تهاجمی بوده و در آن، فیبروم کاملاً جمع و منقبض می‌شود. در واقع در این روش، رگ‌هایی که خون‌رسانی به فیبروم ها را تامین می‌کنند مسدود شده و در نهایت، موجب کوچک شدن و از بین رفتن فیبروم ها خواهد شد. طبق تحقیقات و مطالعات انجام شده، حدود 90 درصد افرادی که تحت درمان به شیوه آمبولیزاسیون فیبروم رحمی قرار گرفته‌اند، بهبودی قابل توجهی در علائم خود داشته‌اند. این شیوه درمانی به انجام ام آر آی نیار داشته تا عروق تغذیه کننده فیبروم رحم به خوبی قابل تشخیص بوده و درمان به شیوه بهتری صورت گیرد.

رادیوفرکوئنسی فیبروم های رحمی

رادیوفرکوئنسی فیبروم های رحمی شامل استفاده از امواج اولتراسوند بوده که یک روش مناسب و غیر تهاجمی برای از بین بردن فیبروم رحمی است. در این روش، بیمار داخل یک اسکنر MRI قرار می‌گیرد که به سونوگرافی مجهز بوده و از طریق تصاویر ایجاد شده، محل دقیق فیبروم‌ها را برای پزشک مشخص خواهد کرد. سپس از طریق امواج فراصوت، بافت فیبروم ها گرم شده و از بین می‌رود. قبل از انجام جراحی اولتراسوند متمرکز برای رفع فیبروئید رحمی لازم است ام آر آی از ناحیه لگن انجام شده تا پزشک، مناسب بودن این روش را برای بیمار تعیین کند.

جراحی فیبروم های رحمی

جراحی فیبروم رحم معمولا با توجه به وضعیت بیمار و تشخیص پزشک در مواقعی که فیبروم رحم بزرگ باشد، صورت می‌گیرد. در روش جراحی، توده‌های فیبروم از رحم خارج شده و رحم کاملاً به حالت سالم باقی می‌ماند. در واقع، توده‌های فیبروم به بافت رحم نزدیک بوده و به همین دلیل، این جراحی بسیار حساس و پیچیده است. پس از خارج کردن فیبروم‌ها بهتر است بافت رحم در چندین لایه بخیه زده شده تا از احتمال پاره شدن بافت رحم به دلایلی مانند فشار ناشی از بارداری و … جلوگیری کند.

جراحی فیبروم رحم در مواردی شامل موارد زیر انجام می‌شود:

  • فیبروم های خیلی بزرگ
  • خونریزی های شدید و مزمن
  • سقط مکرر
  • ناباروری
  • درد هنگام برقراری رابطه جنسی
  • عوارض فشار ناشی از فیبروم مانند احتباس ادرار، تکرر ادرار، یبوست
  • درد در ناحیه شکم

تاثیر تغییر سبک زندگی و تغذیه در درمان فیبروم رحم

تغییر سبک زندگی و داشتن تغذیه مناسب از جمله روش‌های موثر در درمان و پیشگیری از فیبروم رحمی است. از جمله این عوامل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • جلوگیری از اضافه وزن و چاقی

اضافه وزن و چاقی با افزایش سطح استروژن در بدن مرتبط است. کاهش وزن می‌تواند به کاهش سطح استروژن و در نتیجه کاهش رشد فیبروم‌ها کمک کند.

  • فعالیت بدنی و ورزش منظم

ورزش منظم، به ویژه تمرینات هوازی مانند دویدن، پیاده‌روی، و شنا به بهبود گردش خون، کاهش التهاب و کنترل وزن کمک می‌کند که می‌تواند در درمان و پیشگیری از فیبروم رحم موثر باشد.

  • کاهش استرس و اضطراب

استرس و اضطراب می‌تواند به عدم تعادل هورمونی و در نتیجه افزایش رشد فیبروم‌ها منجر شود. تکنیک‌های کاهش استرس مانند مدیتیشن، یوگا، و تمرینات تنفسی می‌توانند به بهبود سلامت عمومی بدن و همچنین کاهش علائم فیبروم‌ها کمک کنند.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 − یک =