کیست تخمدان چیست و چگونه ایجاد می شود؟ آیا سندرم تخمدان پلی کیستیک باعث نازایی می شود؟ آیا درمان آن باعث درمان نازایی می شود؟ این سندرم در دختران مجرد چه علائمی دارد. آیا شما هم به این اختلال مبتلا هستید و می خواهید بدانید که از کجا ایجاد می شود؟ در این مقاله با ماهمراه باشید تا به هر آنچه در رابطه با این اختلال در زنان بدانید
کیست تخمدان چگونه به وجود می آید؟
در داخل و یا سطح تخمدان اگر توده های کیسه شکلی که در داخل انها مایع انباشته شده است، با سونوگرافی دیده خواهند شد و اگر اندازه یک فولیکول در درون تخمدان از دو سانتی متر بیشتر باشد متخصصان به آن کیست تخمدان می گویند.بسیاری از این کیست ها هیچ لطمه ایی را به زنان وارد نمی کنند و خوش خیم شناخته می شوند یا مصرف دارو از بین می روند و یا گاهی اوقات پس از سونوگرافی های چند باره خود به خود از بین می روند.به وجودآمدن کیست در زنان به سن آنها بستگی ندارد و ممکن است در سن بلوغ یعنی پس ازشروع دوران قاعدگی وتوانایی بارور شدن ساخت کیست ها در تخمدان آغاز شود چوت علت تشکیل کیست ها عدم تخمک گذاری در زمانی که شما باید توانایی تخمک گذاری ماهانه را داشته باشید،است.یعنی پس از آغاز دوره ی قاعدگی فولیکولی که به وجود آورنده ی تخمک است به طور طبیعی دچار پارگی می شود و در نهایت تخمک ازاد می شو اما این فرآیند در برخی زنان با مشکل مواجه می شود و تخمک آزاد نشده و آب در داخل فولیکول انباشته شده و به کیست تبدیل می شود.این اختلال ممکن است در تخمدان و یا به علل غیر تخمدانی ایجاد شده باشد از دیر مواردی که سبب این اختلالات هستند افزایش هورمون پرولاکتین و دیگر به هم ریختگی های هورمونی است و همچنین پزشکان آزمایش های مختلف برای تشخیص پرکاری یا کم کاری تیروئید را نیز بررسی میکنند تا بتوانند در تجویز داروها بیشترین دقت را داشته باشند.
✔️ علائم کیست تخمدان در پریودی
انواع کیست های تخمدان
فونكسیونل:گاهی به جای اینکه در تخمک گذاری سیکل اول فولیکول اقدام کند ،کیست های لوتیئنی از محل فولیکول تخمدانی در سیکل دوم ایجاد می شوند که در بین متخصصان کیست های فونكسیونل نام برده می شوند.این کیست ها معمولا دارای جدار نازک و صاف هستند.
پلی كیستیك:در بعضی از تخمدان ها در زمان قاعدگی چند تخمک همزمان قادر به تولید چندین تخمک هستند و پس از مدتی این اتفاق هربار رخ میدهد و کیست های ریز فراوانی در تخمدان ایجاد می شود که به آنها کیست های پلی كیستیك می گویند.
فونكسیونل و پلی كیستیك معمولا جز کیست های خوش خیم محسوب می شوند و با دارو درمان می شوند.
وجود کیست تخمدان را زودتر متوجه شوید
چون تخمدان یک عضو حساس است و نقش پررنگی در بارداری خانم ها دارد باید توجه ویژه ایی به آن شود.به همه ی زنان توصیه می شودکه برای آگاهی از وضعیت خود هر سال برای معاینه به پزشک مراجعه کرده و آزمایشات لازم را انجام دهند.سرطان های شایع در این زمینه معمولا در زنان بالای پنجاه سال بیشتر دیده شده است و بهتر انها است دو بار در سال به پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه کنند تا در صورت وجود مشکل زودتر به درمان آن اقدام کنند.خانم هایی که تحت درمان هستند و داروهای تجویز شده را مصرف می کنند برای اینکه روند بهبودی آنها زودتر اتفاق بیفتد باید ورزش سبک را در برنامه ی روزانه ی خود قرار داده و حدالامکان پیاده روی را انجام دهند.تغذیه مناسب را شروع کرده و مصرف قند و شکر را به شدت کنترل کنند و میوه را در وعده های بسیار مصرف کنند.
علت بروز کیست تخمدان چیست؟
- کیست های تخمدان معمولا به علت اختلالات هورمونی و ایجاد مشکل در عملکرد تخمدان به وجود می آید و در خانم هایی که دخانیات مصرف می کنند این احتمال افزایش پیدا می کند.
- یکی از دلایلی که قابل درمان است چاقی در خانم هاست.شما با داشتن رژیم غذایی مناسب می توانید وزن خود را کاهش دهید زیرا چاقی که به دنبال آن کیست های تخمدان به وجود می آید می تواند باعث بروز ناباروری در افراد شود معمولا انتظار می رود که با درمان چاقی کیست ها هم از بین بروند و احتمال بارداری افزایش پیدا کند.شما م توانید با مراجعه به متخصص زنان و زایمان در این باره این مسئله را به راحتی حل کنید.
- عدم تخمک گذاری در خانم ها نیز یکی دیگر از عوامل ایجاداین اختلال است زیرا فولیکولی که قرار است باعث ایجاد تخمک شود و در دوران قاعدگی این تخمک آزاد می شود این فرآیند در فرد اتفاق نمی افتد و به همین دلیل با انباشته شدن آب در داخل خود به این عارضه تبدیل می شود .
- از دیگر موارد ایجاد کیست های تخمدانی علل مادرزادی هستد
- متاستاز تودههای رحم، معده، پستان و روده به تخمدان از دیگر عوامل است.زمانی که توده از بافتی در بدن به بافت دیگر منتقل می شود به این اتفاق متاساژ گفته می شود .
- خوردن برخی از داروهای محرک بارداری
- بیشتر شدن هورمون پرولاکتین
علائم کیست های تخمدانی
- ایجاد اختلال در قاعدگی
- حالت تهوع و استفراغ
- به وجود آمدن تغییرات در نبض
- احساس درد در برقراری رابطه جنسی
- دردهای شکمی
- دردهای ناگهانی به علت ایجاد پارگی کیست های تخمدانی و یا پیچ خوردن توده ها
- دردهای لگنی شدید
- تکرر ادرار
- خونریزی های داخلی که به دنبال آن احساس ضعف و بی حالی به وجود می آید.
- احساس درد در پهلو و کلیه
شاید این اختلال به هیچ عنوان در مراحل اولیه علائم نداشته باشند و خانم ها تا زمانی که اقدام به بارداری می کنند متوجه وجود این کیست ها نمی شوند.
سلام خانم دکتر من قبلنا کیست داشتم و سونو گرافی نکردم ولی آزمایش هورمون خون انجام دادم و هورمون پرولاکتین من 43ng/ml هست
Tsh2.58. Fsh6.77. LH8.68
موهام میریزه بشدت ،نازک شده ،صورتم جوش زده
میترسم تومور بد باشه ،خیلی میترسم ،اگه میشه زود جواب بدین
سلام مواردی که گفتید نرمال هستن و ریزش مو و… بیشتر مربوط به تنبلی تخمدان هست در صورتی که برای تومور نگران هستید باید سن و… را بدانیم و بهتر هست که به صورت حضوری یا آنلاین مشاوره داشته باشید
از طریق لینک زیر برای مشاوره آنلاین اقدام کنید
02144035436
مشاوره آنلاین دکتر سلطانی
سلام وقت بخیر
خانم دکتر سلطانی عزیز
من سابقه تنبلی تخمدان دارم، در حال حاضر صورتم جوش زیادی داره و ریزش موی شدید، میخوام این سری داروهای تجویزی شما رو مصرف کنم،
حضوری مراجعه کنم
و شما برام آزمایش و سونو تجویز بفرمایید
سلام وقت بخیر
خانم دکتر سلطانی عزیز
من سابقه تنبلی تخمدان دارم، در حال حاضر صورتم جوش زیادی داره و ریزش موی شدید، میخوام این سری داروهای تجویزی شما رو مصرف کنم،
حضوری مراجعه کنم
و شما برام آزمایش و سونو تجویز بفرمایید
یا به صورت آنلاین راهنمائی میفرمایید
سلام برای تعیین نوبت لطفا با این شماره تماس بگیرید
02144035436