سرطان رحم

سرطان رحم

سرطان رحم هنگامی ایجاد می‌شود که رشد سلول‌های رحم از حالت طبیعی خارج شده و به همین دلیل، این سلول‌ها به سلول‌های غیر طبیعی تبدیل می‌شوند. سرطان رحم که یک بیماری شایع در زنان است، معمولا از سلول‌های لایه نازک داخلی شروع شده و انواع مختلفی دارد. ابتلا به سرطان رحم در هر سنی ممکن است رخ دهد، اما معمولا در سنین بالاتر و افراد یائسه شایع‎‌تر است. سرطان رحم که با علائمی نظیر خونریزی واژینال، ترشحات غیر طبیعی بدن و … همراه است، در مراحل اولیه قابل‌ درمان خواهد بود. به همین دلیل در این مقاله به بررسی بیشتر این بیماری و علائم آن پرداخته‌ایم تا اطلاعات و آگاهی بیشتری در مورد آن داشته باشید.

علل سرطان رحم

علل سرطان رحم

همچنان مشخص نشده است که علت اصلی سرطان رحم و رشد سلول های سرطانی غشای مخاطی در رحم به چه علت بوده است.همچنین بسیاری از عوامل وجود دارند که احتمال ابتلا به بیماری سرطان رحم را افزایش می دهند. سرطان رحم  معمولا در خانم های پایین تر از سی سال به ندرت دیده شده و زنان بالای شصت سال در معرض خطر بیشتری هستند. زنانی که دارای اضافه وزن زیاد هستند و سبک زندگی بدون تحرکی دارند باید مراقب این بیماری باشند.

علائم سرطان رحم چه چیزهایی هستند؟

علائم سرطان رحم کاملا به یائسه بودن شخص بستگی دارد و این که شخص هنوز دوره قاعدگی دارد یا خیر. در خانم‌هایی که هنوز به دوران یائسگی نرسیده‌اند، سرطان باعث نامنظم شدن دوران قاعدگی می‌شود. اما در افراد یائسه خونریزی‌های غیر طبیعی از واژن دیده می‌شود که باید برای بررسی به بهترین متخصص زنان در تهران مراجعه کرده و علائم سرطان در شخص بررسی شود.
پیشرفت سرطان رحم به کندی صورت می گیرد و معمولا هم با دیده شدن خون از واژن آغاز می‌شود. افزون بر این، علائم دیگر سرطان رحم عبارتند از:

  • ادرار دردناک
  • احساس درد در قسمت لگن
  • ترشحات غیر طبیعی از واژن
  • خونریزی غیر‌ طبیعی واژینال
  • احساس درد در ناحیه بین استخوان‌های لگن
  • احساس درد یا ناراحتی حین برقراری رابطه جنسی

تشخیص سرطان رحم

اگر متخصص زنان سرطان را در خانمی تشخیص دهد برای تایید تشخیص خود ممکن است به آزمایش خون و ادرار و همچنین دیگر بررسی های دیگر که در زیر به آن اشاره شده است، نیاز باشد.
با انجام تست پاپ اسمیر متخصص از قسمت دهانه رحم و بالای واژن سلول‌هایی را برداشته و به بررسی آن‌ها می پردازد. اما برای تشخیص سرطان رحم به سلول‌های درون رحم نیاز است که پزشک باید این سلول‌ها را از درون رحم بردارد که با استفاده از نمونه برداری به راحتی انجام می‌شود. گاهی اوقات خانم‌ها به دیلاتاسیون و کورتاژ نیاز دارند که ممکن است به شکل جراحی و بیهوشی انجام شود و بافت ها از لحاظ سرطانی بودن و هایپرپلازی بازبینی می‌شوند.
از دیگر روش‌ها معاینه لگن است که در طی آن، نواحی واژن، رحم، رکتوم و مثانه را معاینه می‌کند و هر گونه تغییراتی را که در اندازه و شکل آن‌ها به وجود آمده باشد، ثبت می کند. با داخل کردن وسیله ایی به نام اسپکلوم در واژن می‌توان بالای دهانه رحم را و همچنین واژن را مشاهده کرد.

چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به سرطان رحم قرار دارند؟

عوامل مختلف و متعددی وجود دارد که موجب بر هم خوردن تعادل هورمون‌ها در داخل رحم و افزایش احتمال ابتلا به سرطان رحم می‌شود. عوامل خطر سرطان رحم که سبب می‌شود فرد بیش از دیگران در معرض ابتلا به سرطان رحم قرار داده باشد، عبارتند از:

  • چاقی و اضافه وزن: چاقی و اضافه وزن یکی از عواملی است که در بیشتر زنان مبتلا به سرطان رحم دیده شده و ریسک ابتلا به این سرطان را افزایش می‌دهد.
  • دیابت: بیماری دیابت از جمله بیماری‌هایی است که تعادل هورمون‌ها را بر هم زده و به همین دلیل ممکن است سبب بروز سرطان رحم در فرد شود.
  • فشار خون بالا: بالا بودن فشار خون نیز یکی از موارد افزایش خطر ابتلا به این سرطان بوده و افراد دارای فشار خون بالا بیشتر از دیگر افراد در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.
  • استفاده از داروی تاموکسیفن: مصرف طولانی مدت این دارو که از جمله داروهای تجویز شده برای درمان سرطان سینه است، ریسک ابتلا به سرطان رحم را افزایش می‌دهد.
  • ژنتیک و سابقه خانوادگی: کسانی که در خانواده نزدیک آن‌ها افرادی با سابقه ابتلا به سرطان رحم وجود داشته است، بیشتر از دیگر افراد ممکن است به این نوع سرطان مبتلا شوند.

سرطان روده بزرگ، سرطان تخمدان، پرتو درمانی، مصرف مداوم غذاهای پرچرب، عدم تعادل استروژن، سن بالای 50 سال و … از جمله عوامل دیگری هستند که احتمال بروز سرطان دهانه رحم را در فرد افزایش می‌دهند.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 + 14 =