امروزه بیماری در سطح کشور زیاد شده است به طوری که اگر زود تشخیص و درمان صورت نگیرد ممکن است به عارضه ای خبیثی تبدیل شود، ما در این مقاله به معرفی برخی از بیماری های زنان پرداخته ایم. باید بگوییم که بیماری های زنان بسیار زیاد می باشد.
یکی از این بیماری ها زگیل تناسلی می باشد این عارضه یکی از تظاهرات عفونت با HPV معمولا مسئول پیدایش زگیل های تناسلی خارجی هستند. زگیل ها معمولا در مناطقی که در حین نزدیکی جنسی از بیشترین تماس برخوردار هستند( به ویژه فورشت خلفی و مناطق جانبی ولو) رخ می دهند. زگیل های تناسلی خارجی بسیار مسری هستند، بیش از 75 درصد شرکای جنسی، در صورت تماس جنسی با شریک جنسی آلوده ای خود، دچار این شکل از تظاهر عفونت HPV می شوند. هدف از درمان، از بین بردن زگیل هاست، ریشه کن کردن عفونت ویروسی امکان پذیر نیست. عود عفونت بیشتر از این که ناشی از انتقال عفونت مجدد توسط شریک جنسی باشد، از فعال شدن مجدد عفونت تحت بالینی ناشی می شود، بنابراین، معاینه شرکای جنسی بیمار ضرورت مطلق ندارد. می توان با واکیسناسیون از انتقال عفونت از نوع 6، 11،16،و 18 جلوگیری کرد.
یکی دیگر از بیماری ها ویروس نقص ایمنی انسانی است که تقریبا 40 تا 50 درصد از افراد مبتلا به HIV را زنان تشکیل می دهند. استفاده از داروهای داخل وریدی و رفتار جنسی هتروسکسوال، مسئول اکثر موارد AIDS در زنان را می شود. میانگین زمان بین آلودگی با HIV و پیدایش AIDS 10 سال است ( با محدوده ای چندماه تا بیش از 12 سال). سیر طبیعی بیماری، به مقدار قابل توجهی در اثر درمان با داروهای ضدر تروویروسی تغییر می کند. در زنانی که عملکرد ایمنی آنان در اثر HIV مختل شده است، خطر ابتلا به عفونت هایی مانند سل، پنومونی باکتریایی و پنومونی ناشی از پنوموسیستیس ژیرووسی افزایش می یابد.
از دیگر بیماری های زنان می توان به سیفیلیس را نام برد که به صورت دوره هایی تعریف می شد که در طی آن ها، بیماران پس از عفونت با ترپونما پالیدوم هستند. اما دیگر شواهد بیماری را نشان نمی دهند. بیمارانی که به مدت بیش از یک سال و یا با مدت نامعلوم مبتلا به سیفیلیس نهفته بوده اند، باید با رژیم زیر تحت درمان قرار گیرند. متخصص زنان با تجویز برخی از داروها خواه به صورت عضلانی با فواصل یک هفته ای تجویز می نماید. تست های سرولوژیک غیرترپونمی کمی، باید در ماه ششم و یک بار نیز در ماه دوازدهم تکرار شوند.
هرپس نیز یکی دیگر از بیماری های زنان می باشد که متخصص زنان این بیماری را با تجویز آسیکلوویر 400 میلی گرم خوراکی سه بار در روز یا والاسیکلوویر 1 گرم خوراکی دو بار در روز به مدت 7 تا 10 روز و یا تا برطرف شدن علائم بالینی درمان می شود که بیمار نباید این داروها را سر خود و بدون دستورالعمل مصرف نماید زیرا ممکن اسن عوارض جانبی حادی را در پی داشته باشد.
شایان ذکر است که بگوییم با مشاهده ای هرگونه علائم غیر طبیعی در بدن بهتر است که بیمار به یک متخصص زنان و زایمان حاذق مراجعه نماید و تشخیص و درمان را شروع نماید تا بیماری را در اوایل پیدایش کنترل نماید.