لوگو دکتر لیلا سلطانی
تبخال تناسلی

تبخال تناسلی

تبخال تناسلی که به آن، هرپس تناسلی نیز گفته می‌شود، یکی از عفونت‌های شایع و واگیردار مقاربتی است که از راه تماس جنسی و توسط ویروس هرپس سیمپلکس (HSV) ایجاد می‌شود.  تبخال تناسلی، تاول‌های دردناک و آبداری بر روی پوست فرد ایجاد می‌کند که در صورت ترکیدن، مایع عفونی از آن خارج خواهد شد. تبخال تناسلی همچنین، درد، خارش و ایجاد زخم در ناحیه تناسلی را در پی داشته و گاهی نیز سبب می‌شود فرد هنگام ادرار، احساس درد و ناراحتی داشته باشد.

عکس تبخال تناسلی در مردان و زنان

از کجا بفهمیم تبخال تناسلی داریم؟

بیماری تبخال تناسلی ممکن است در ابتدا در بدن فرد پنهان و نهفته مانده و هیچ نشانه و علامتی از خود نشان ندهد. البته در این حالت هم، قابل سرایت بوده و در صورت برقراری رابطه جنسی، منتقل خواهد شد. علائم شایع این بیماری که عموما حدود 2 تا 12 روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس این بیماری بروز پیدا خواهد کرد، شامل علائم و نشانه‌های زیر است:

  • احساس درد و ناراحتی هنگام ادرار کردن
  • احساس درد، خارش و حساسیت در ناحیه تناسلی
  • بروز زخم در ناحیه تناسلی بر اثر پارگی و خروج مایع عفونی داخل تاول‌ها
  • ایجاد تاول‌های ریز سفید و یا برجستگی‌های کوچک قرمز رنگ در ناحیه تناسلی که در طول چند روز و یا چند هفته پس از ابتلا، ظاهر می‌شوند.

آیا تبخال تناسلی خطرناک است؟

بیماری تبخال تناسلی گرچه درمان قطعی و مشخصی ندارد اما به ندرت کشنده بوده و می‌توان گفت مشکل جدی برای سلامتی بیماران ایجاد نخواهد کرد. البته این بیماری، برای زنان باردار بسیار خطرناک بوده و تولد نوزاد او را کاملا تحت تاثیر قرار می‌دهد.

عوارض تبخال تناسلی

بیماری تبخال تناسلی، عوارض متعددی دارد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم:

بیماری تبخال تناسلی و و جود زخم در اندام تناسلی، خطر انتقال و یا ابتلا به بیماری‌هایی مانند ایدز و یا دیگر عفونت‌های مقاربتی را افزایش خواهد داد.

زخم‌ها و تاول‌های ایجاد شده در اثر تبخال تناسلی، ممکن است سبب بروز التهاب در مجاری ادراری و در نتیجه، انسداد ادراری و یا دیگر بیماری‌‌های مرتبط با آن را به دنبال داشته باشد.

نوزادان متولد شده از مادران مبتلا به تبخال تناسلی، در صورت زایمان طبیعی در معرض این ویروس قرار خواهند گرفت که ممکن است سبب آسیب مغزی، نابینایی نوزاد و یا حتی مرگ نوزاد تازه متولد شده شود.

تبخال تناسلی ممکن است سبب التهاب مخاط راست روده شده که این موضوع به ویژه در مردانی مشاهده می‌شود که با مردان دیگر، رابطه جنسی برقرار کرده‌اند.

همچنین بیماری تبخال تناسلی، اگر به قدری در بدن فرد گسترده شده که رشد سلول‌های سالم در ناحیه تناسلی فرد را نیز، از حالت طبیعی خارج کرده باشد، ممکن است حتی سبب بروز سرطان‌های مختلف در ارتباط با این بیماری شود.

پیشگیری از تبخال تناسلی

پیشگیری از بیماری تبخال تناسلی مانند دیگر بیماری‌های دستگاه تناسلی مقاربتی، نیازمند رعایت بهداشت و خودداری از برقراری روابط جنسی محافظت نشده و یا فعالیت‌های جنسی مشکوک است. در واقع بهتر است روابط جنسی خود را تنها به یک شخص سالم محدود کرده و در هر بار تماس جنسی، از لوازم مراقبتی مانند کاندوم استفاده کنید.

همچنین بهتر است در صورت مشاهده هر گونه علائم بیماری تبخال تناسلی در هر ناحیه از بدن خود، از آمیزش‌های بعدی جلوگیری کرده و جهت درمان و تشخیص دقیق بیماری، به بهترین متخصص زنان در تهران مراجعه کنید. در زمان مراجعه به پزشک نیز، تمام علائم و شرح حال خود را به خوبی بازگو کرده و در صورت باردار بودن، حتما پزشک خود را در جریان بگذارید.

درمان تبخال تناسلی

راه‌های درمانی که برای بیماری تبخال تناسلی وجود دارد، درمان قطعی نبوده و در واقع، هیچ یک از آن‌ها قادر نیستند ویروس هرپس را به طور کامل در بدن شما از بین ببرند. این روش‌های درمانی، تنها علائم و نشانه‌های این بیماری را کاهش داده و با جلوگیری از شیوع و تکثیر بیشتر ویروس‌های این بیماری در بدن، از عوارض بعدی جلوگیری کرده و سلامت شریک جنسی را نیز، تضمین خواهد کرد.

داروهایی که برای درمان این بیماری تجویز می‌شوند، عموما آنتی بیوتیک ‌ها و داروهای ضد ویروسی مانند آسیکلوویر، والاسیکلوویر و … است که حتما باید تحت نظر پزشک مصرف شوند. این قبیل داروها که به از بین رفتن تبخال‌های عفونی و زخم‌های ایجاد شده در اثر بیماری تبخال تناسلی کمک می‌کنند، احتمال انتقال ویروس از راه تماس پوستی را به خوبی کاهش داده و افزون بر این، در کاهش دفعات عود کردن و فعال شدن دوباره بیمای، شدت دردها، زخم‌ها و دیگر علائم، کاهش مدت زمان دوره بهبودی و … نیز، به خوبی موثرند.

مطالب مرتبط
4 پاسخ
  1. سلام
    امکان خوب شدن وجود دارع یا نه ؟؟؟
    بعد از ابتلا به این این ویروس دیگه نباید رابطع برقرار کرد ؟؟

        1. تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد وقتی ویروس وارد بدن می شود در گانگلیون عصبی باقی می ماند و با استرس و اضطراب هر بار در سطح پوست ایجاد ضایعه خواهند کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 + 20 =