تشخیص اختلالات رحمی
ناهنجاری و اختلالات رحمی چیست و چگونه قابل شناسایی می باشد؟
آیا اختلالات رحمی به راحتی قابل تشخیص می باشد؟
آیا اختلالات رحمی باعث ناباروری در زنان خواهد شد؟
در این مقاله توضیح جامع و مفصلی در مورد اختلالات رحمی آورده شده است، برای کسب اطلاعات لازم بهتر است این متن را تا انتها مطالعه نمایید.
به هرگونه ضایعات داخل حفره ی رحم، تقریبا در 15 درصد زوج هایی که در پی درمان هستند علت ناباروری به حساب می آیند و در بیش از 50 درصد بیماران نابارور تشخیص داده می شوند را اختلالات رحمی می گویند که باید بگوییم بیشتر این اختلالات رحمی عامل ژنتیک و مادرزادی دارد.
راههای تشخیص اختلالات رحمی
تشخیص اختلالات رحمی توسط جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی با چند روش صورت می گیرد که عبارتند از:
هیستروسکوپی: هیستروسکوپی رحم روش استاندارد اصلی برای بررسی حفره ی رحم محسوب می شود، چون مشاهده ی مستقیم حفره ی رحم را امکان پذیر می سازد. برای بهینه سازی مشاهده ی حفره ی اندومتر و پرهیز از انجام هیستروسکوپی در مراحل اولیه ی حاملگی، این کار به طور تیپیک در اوایل تا اواسط مرحله ی فولیکولی سیکل انجام می شود. معایب هیستروسکوپی به شرح زیر هستند: کاهش قدرت مشاهده در موارد وجود خونریزی، عدم امکان بررسی ساختارهای خارج از حفره ی رحم از جمله ساختارهای موجود در میومتر و آدنکس ها.
هیستروسالپنگوگرافی: با توجه به این که HSG هم بررسی ضایعات لوله ای و هم بررسی ضایعات داخل رحمی را امکان پذیر می سازد، این روش تکنیک ابتدایی مناسبی برای تصویر برداری در روند بررسی پایه ی ناباروری محسوب می شود. با این روش شکل عمومی حفره ی رحم را به تصویر می کشد و ضایعات اندومتری را به صورت نقایص پرشدگی یا بی نظمی های دیواره ی داخل رحمی نشان می دهد. استفاده ماده حاجب بیش از حد ممکن است سبب نتایج منفی کاذب شود. در نتیجه این عامل موجب حساسیت به هیستروسکوپی برای تشخیص پولیپ رحم می گردد.
سونوگرافی ترانس واژینال: این روش در مقایسه با هیستروسکوپی، برای تشخیص پولیپ های داخل حفره ای و چسبندگی رحمی بسیار مناسب می باشد. با وجود این، با استفاده از فن آوری سه بعدی این میزان افزایش چشمگیری پیدا می کند.
سونوهیستروگرافی: سونوگرافی انفوزیون سالین SIS که مترادف با سونوهیستروگرافی است، همانند هیستروسکوپی در جریان مرحله ی فولیکولی سیکل انجام می شود و به طور تیپیک نیازی به بی حسی ندارد. از این روش برای تشخیص فیبروم رحمی بیشتر استفاده می شود.
تصویر برداری با رزونانس مغناطیسی: MRI لگن روش استاندارد اصلی برای تصویر برداری محسوب می شود و به ویژه در تشخیص شاخ های ابتدایی رحم بسیار سودمند می باشد.
چکیده مطلب
شایع ترین علت اختلالات رحمی را می توان در خونریزی های غیر طبیعی (غیر از قاعدگی) دانست که به خاطره عدم تخمک گذاری و هورمون ها می باشد. از جمله مواردی که باعث این عارضه می شود استرس های زیاد و یا تغذیه نادرست و کاهش و افزایش وزن است. برای درمان این عوارض بهتر است هرچه زودتر به یک جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی حاذق و باتجربه مراجعه نمایید.
برخی از خدمات دکتر لیلا سلطانی متخصص زنان
با تشکر مدیریت سایت