جراحی اندومتریوز
آیا اندومتریوز سرطان است؟
بهترین روش برای درمان اندومتریوز کدام است؟
درمان های اندومتریوز به چه شیوه ی است؟
علائم اندومتریوز تخمدان کدام است؟
در این مقاله به توضیح جامع و مفصل پیرامون جراحی اندومتریوز پرداخته شده است، جهت کسب اطلاعات بیشتر بهتر است که این متن را تا انتها مطالعه نمایید. بهتر است با ما همراه باشید.
اندومتریوز همان غدد آندومتریال می باشد که در بیرون رحم و آندومتر و عضله رحم رشد کرده است. اغلب اوقات این غدد در لگن رخ می دهد و در آنجا رشد می کند. ممکن است در هر جایی از دستگاه تناسلی خانم ها اتفاق بیفتد جز ناحیه طحال، این عارضه همراه با خونریزی و قاعدگی دردناک می باشد.
درمان اندومتریوز
راههای درمان اندومتریوز عبارتند از:
ضایعات سطحی اندومتریوزی تخمدانی را می توان تبخیر کرد. درمان کیست های اندومتریوزی تخمدان با عمل جراحی، مورد اختلاف نظر است. اندیکاسیون اصلی برای تخریب اندومتریوما، کسب اطمینان از بدخیم نبودن آن است. رویکرد لاپاراسکوپیک برای درمان اندومتریوما، بر رویکرد لاپاروتومی ترجیح داده می شود. متداول ترین رویکرد برای درمان اندومتریومای تخمدانی، اکسیزیون کپسول کیست و یا درناژ دیواره کیست است. اندومتریوماهای کوچک تخمدانی که اغلب با قطر کمتر از 3 سانتی متر را می توان با درناژ درمان نمود.اندومتریوهای بزرگتر از 3 سانتی متر را باید به طور کامل خارج کرد. در مواردی که اکسیزیون از نظر تکنیکی بدون خارج کردن بخش بزرگی از تخمدان دشوار است، باید روش سه مرحله ای مدنظر قرار گیرد.
پیامدهای درمان اندومتریوز کدام است؟
اگرچه حتی وجود یک دهم بافت تخمدان برای حفظ عملکرد تخمدان و قدرت باروری کافی است (حداقل برای مدتی) نگرانی فزاینده ای در این زمینه وجود دارد که سیستکتومی تخمدان همراه با خارج ساختن یا تخریب بافت طبیعی تخمدان، ممکن است ذخایر تخمدان و همچنین قدرت باروری را کاهش دهد. جراحی در درمان اندومتریوز دارای قطر 3 سانتی متر، در مقایسه با درناژ و تخریب، با پیامد بهتری از نظر عود اندومتریوز و عود علائم درد همراه است و نیز در زنانی که قبلا دچار کاهش باروری بوده و یا بعدا دچار سقط خود به خود شده اند، پیامد بهتری دارد. لاپاراسکوپی دیواره کیست اندومتریوز در مقایسه با جراحی و عوارض اندومتریوز، با کاهش میزان عود علائم دیس منوره، درد لگنی غیر مرتبط با قاعدگی، میزان عود اندومتریوز و نیاز به جراحی بعدی همراه بوده است.
در زنانی که تحت جراحی اندومتریوز قرار گرفته اند در مقایسه با خانم هایی که تحت جراحی تخریبی قرار گرفته اند، پاسخ فولیکولی تخمدان به تحریک گنادوتروپین افزایش می یابد.
چکیده مطلب
درمان اندومتریوز نیاز به هیچ گونه آمادگی خاصی قبل از عمل ندارد و ممکن است که متخصص زنان و زایمان و نازایی برخی از آزمایشات و تصویر برداری هایی را تجویز نماید. ممکن است که از برخی کاتترهای ادراری برای دسترسی راحت تر به انتهای حالب قرار گیرد تا از انسداد آن ناحیه جلوگیری به عمل آورده باشد.
برای جراحی اندومتریوز حتما باید به متخصص زنان و زایمان و نازایی حاذق و باتجربه مراجعه شود زیرا در صورتی که پزشک آماتور باشد، امکان رخداد برخی عوارض در حین عمل وجود دارد که مهم ترین آن را می توان به سوراخ شدگی روده یا پریتونیت اشاره نمود.
برخی از خدمات دکتر لیلا سلطانی متخصص زنان
با تشکر مدیریت سایت