درمان فشارخون در حاملگی
آیا فشار خون در حاملگی قابل درمان است؟
رعایت چه نکاتی فشارخون را در بارداری کاهش می دهد؟
به منظور کسب اطلاعات لازم و جامع در زمینه درمان فشارخون در حاملگی متن زیر را تا انتها مطالعه نمایید، با ادامه مطلب همراه باشید.
فشارخون مزمن در 5 درصد خانم های حامله اتفاق می افتد و از این افراد 95-98 درصد فشارخون پایه بالا دارند و 2 درصد افراد، فشارخون آن ها ثانویه به بیماری طبی، مانند نارسایی کلیه و سندرم کوشینگ است. فشارخون مزمن، در حاملگی با افزایش احتمال دکولمان جفت، پره اکلامپسی اضافه شده و افزایش مورتالیته همراه است.
مدیریت و ارزیابی فشارخون مزمن باید قبل از حاملگی آغاز شود. تعداد زیادی از افراد مبتلا به فشارخون مزمن با داروهای ضد فشار خون در زمانی که حامله می شوند، در حال درمان هستند. این موضوع حائز اهمیت است که هنگام بارداری هر گونه داروی ضد فشارخون که موجب آسیب به رویان می شود، حذف گردد. به علت تاثیرات ضد فشارخون که در حاملگی فیزیولوژیک روی می دهد، ممکن است که دارو قطع شود یا به داروی دیگری تغییر داده شود. ممکن است که داروهای ضدفشار خون زمانی که سن حاملگی افزایش پیدا کرد (مخصوصا بعد از هفته 28) لازم باشد.
خانمی که دارای فشارخون مزمن است با توجه به سابقه بیماری و علائم فیزیکی که دارد در گروه کم خطر یا پرخطر برای حاملگی قرار می گیرد. افرادی که در گروه پرخطر قرار می گیرند، باید با داروهای ضد فشارخون مورد معالجه قرار گیرند و بررسی های متوالی از جهت سلامت مادر و نوزاد برای آن ها انجام گیرد.
درمان فشارخون در حاملگی
به منظور درمان این عارضه در بارداری خانم حامله باید به یک جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی حاذقی مراجعه نماید تا بعد از بررسی و معاینه برخی از درمان ها را برای کنترل این عارضه تجویز کند که شامل: تجویز متیل دوپا که نوعی داروی انتخابی برای فشارخون مزمن در حاملگی است. در صورتی که متیل دوپا در کاهش فشارخون موثر نباشد، از داروهای دیگری استفاده می کند.
باید بگوییم که چنانچه زن باردار فورا به جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی مراجعه کند، علاوه بر درمان سریع احتمال ابتلا به حاملگی پرخطر نیز در او اتفاق نخواهد افتاد.
مشاوره فرد و خانواده وی در مورد تغییر روش زندگی آن ها برای به حداقل رساندن خطرات فشارخون در بارداری از نوع مزمن در حاملگی لازم است.
مراقبت های لازم در بارداری جهت کاهش فشارخون
- کاهش مصرف نمک
- فعالیت های بدنی مناسب
- مصرف یک رژیم غذایی متعادل
- محدودیت و کاهش مصرف کاکائو
- اجتناب از مصرف الکل و تنباکو
- کاهش وزن در دوره قبل از حاملگی
گفته می شود که در صورتی که در خانم بارداری افزایش وزن وجود داشته باشد، باید در مورد بررسی فشارخون و حرکات جنین و اهمیت استراحت در بستر یاد آوری شود.
چکیده مطلب
خانمی که در بارداری پرخطر قرار دارد، زمان زایمان و روش ان بستگی به وضعیت مادر و جنین دارد. بعد از تولد فرد باید به دقت از جهت مشکلاتی مانند ادم ریه، نارسایی کلیه و نارسایی قلبی مورد بررسی و معاینه قرار گیرد.
برخی از خدمات دکتر لیلا سلطانی متخصص زنان
با تشکر مدیریت سایت