لوگو دکتر لیلا سلطانی
عفونت ادراری در زنان

عفونت ادراری در زنان

عفونت ادراری در زنان

یکی از رایج ترین عفونت‌هایی  که ممکن است در طول زندگی برای هر خانمی رخ بدهد عفونت های ادراری است.عفونت در دستگاه ادراری در خانم ها رایج تر از آقایان است و بیشتر اوقات  این عارضه مربوط به عفونت مثانه یا عفونت کلیه می باشد.با مراجعه به متخصص زنان می توانید درمان را  با یک دوره آنتی‌بیوتیکی و مراقبت‌های معمولی آغاز کند و در صورت حاد بودن بیماری درمان های دیگر در نظر گرفت می شود.

علت عفونت ادراری

دستگاه ادراری از کلیه،دو میزنای حالب و مثانه تشکیل شده است و در صورت وجودهر گونه باکتری در این دستگاه تکثیر آنها آغاز می شود و عفونت ادراری در فرد را ایجاد می کند. به باکتری‌هایی که باعث ایجاد عفونت مثانه می‌شوند، باکتری‌های روده‌ای گفته می شود. ویروس‌ها، قارچ‌ها، باسیل ‌سل و… می توانند از دیگر دلایل عفونت ادراری باشند. به دلیل این که طول مجرای دفع ادرار در زنان کوتاه‌تر است، عفونت ادراری در آن‌ها بیشتر دیده می شود.همچنین عامل هایی مانند علل ژنتیکی، فعالیت‌های جنسی، دستکاری‌های سیستم ادراری (سوند و جراحی‌ها)‌، ناهنجاری‌های سیستم ادراری ‌، مشکلات تخلیه مثانه، دیابت در مختل شدن دستگاه ادراری بی تاثیر نیستند.

عفونت ادراری در زنان

علائم عفونت ادراری

نشانه های عفونت های ادراری در افراد مختلف متناسب به سن وی با یکدیگر فرق دارد در کودکان خردسال  بی‌قراری، دل‌درد، خوب وزن نگرفتن، بی‌اشتهایی و تب‌های غیرمعمول دیده می شود و تکرر ادرار، درد در ناحیه تحتانی شکم روی مثانه، پیدا شدن خون در ادرار، احساس نیاز فوری به دستشویی ،سوزش ادرار در بزرگسالان دیده می شود.علائم عفونت ادراری نباید با عفونت‌های دستگاه تناسلی  به اشتباه گرفته شود. متخصص زنان با مشاهده علائم بالینی می تواند عفونت ادراری را تشخیص دهد و برای اطمینان آزمایش های لازم انجام می گیرد.

زنان باردار عفونت ادراری را جدی بگیرند

 
با توجه به اینکه در خانم های باردار تغییرات بسیاری در سیستم ایمنی شکل می گیرد عفونت مثانه خیلی سریع به عفونت کلیه تبدیل می‌شود و احتمال منتقل شدن  عفونت از مثانه به کلیه به نسبت  افراد معمولی افزایش پیدا می کند.پس زنان باردار باید مطلع باشند که در ماه‌های سه تا چهار ماهگی، آزمایش و کشت ادرار را حتما انجام دهند، چرا که امکان دارد عفونت  باعث سقط جنین شود  و یا اینکه  در ماه‌های آخر، خطر زایمان زودرس را به وجود بیاورد.

با تشکر مدیریت سایت دکتر لیلا سلطانی متخصص زنان و زایمان

 

مطالب مرتبط
2 پاسخ
  1. سلام خسته نباشید دکتر من خیلی تکرر ادرار دارم و نمیتونم زیاد ادرارم رو نگه دارم و درد مثانه میگیرم در کودکی ازمایش دادم گفتن که کریستال کلیه دارم و سنگ نیست الان 25 سالمه و مجرد هستم وقتی مایعات مصرف می کنم کمتر از یک ساعت دستشوییم میگیره و اصلا نمیتونم زیاد نگهش دارم مشکل چیه دکتر نگران کننده است یا طبیعیه؟ چیکار باید بکنم؟

    1. سلام در صورتی که احساس نیاز به ادرار دارید اما نمیتوانید دفع ادرار کنید و یا ادرار خیلی کم دفع می شود در این حالت مشکل وجود دارد در غیر این صورت احساس نیاز به ادرار پس از مصرف مایعات طبیعی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × یک =