علل تنبلی تخمدان
فهرست محتوا
علل تنبلی تخمدان
آیا تنبلی تخمدان دارای عوارض جانبی حادی است؟
علل تنبلی تخمدان چه می باشد؟
احتمال بارداری با داشتن تنبلی تخمدان وجود دارد؟
در این مقاله توضیحات جامع و مفصلی پیرامون علل تنبلی تخمدان گردآوری شده است، جهت کسب اطلاعات بیشتر بهتر است که این متن را تا انتها مطالعه نمایید. پس با ما همراه باشید.
سندرم تخمدان پلی کیستیک، که به طور گسترده ی به نام PCOS یا استین – لونتال شناخته شده است، یک اختلال سیستم اندوکرین می باشد که درباروری زنان تاثیر می گذارد. این سندرم به صورت کیسه های کوچک پر از مایع در تخمدان ها رشد می کنند.
علائم آن شامل تغییرات در سیکل قاعدگی و افزایش رشد مو می باشد. در صورتی که این سندرم درمان نشود، می تواند منجر به ناباروری و سایر عوارض گردد. باید بگوییم که علت ایجاد این عارضه ناشناخته و نامعلوم است.
گفته می شود که اکثر زنان مبتلا به PCOS تعدادی از کیست های کوچک یا کیسه های پر از مایع را در تخمدان های خود رشد می دهند. کیست ها مضر نیستند، اما می توانند منجر به عدم تعادل در سطوح هورمون ها شوند. شایع ترین علتی که تنبلی تخمدان به همراه دارد در این است که در پروسه ی ناباروری تاثیر گذاشته و در نتیجه تخمک گذاری رخ نخواهد داد.
خانم های مبتلا به تنبلی تخمدان یاPCOS هستند اغلب در معرض سقط جنین، دیابت حاملگی، فشار خون بالا ناشی از بارداری، پره اکلامپسی و زایمان و یا سقط زودرس خواهند بود.
علل تنبلی تخمدان
در حال حاضر علت شناخته شده PCOS وجود ندارد. با این حال تزریق انسولین بیش از حد، التهاب کم درجه و عوامل ژنتیکی بی تاثیر در این امر نیستند.
علائم تنبلی تخمدان
افرادی که مبتلا به PCOS می شوند، می توانند مشکلات وزنی را داشته باشند.
نشانه های PCOS به غیر از کیست ها در تخمدان عبارتند از:
- افزایش سطح آندروژن
- استرس بالا
- بالا رفتن فشار خون
- ایجاد برخی از بیماری های پوستی و یا تیره شدن قسمت هایی از آن
- ناباروری
- ظاهر شدن آکنه
- روغنی شدن پوست
- ایجاد شوره سر
- افزایش کلسترول و تری گلیسیرید
- خستگی و کسالت
- مقاومت نشان دادن بدن به انسولین
- ابتلا به دیابت نوع 2 (ندرتا)
- داشتن درد در ناحیه لگن
- افسردگی و اضطراب
- ایجاد مشکلات مدیریتی در وزن (افزایش وزن یا مشکل کاهش ناگهانی وزن)
- رشد غیر طبیعی موی صورت و بدن (هیرسوتیسم)
- کاهش میل جنسی
آزمایشات و تشخیص تنبلی تخمدان
هیچ تست نمی تواند وجود PCOS را دقیق تعیین کند، اما جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی می تواند این وضعیت را از طریق تاریخ پرونده پزشکی، معاینه فیزیکی که شامل آزمون لگن و آزمایش خون برای اندازه گیری میزان هورمون، کلسترول و گلوکز باشد را تشخیص دهد.
ممکن است اولتراسوند برای نگاه کردن به رحم و تخمدان نیز مورد استفاده قرار گیرد.
درمان تنبلی تخمدان
درمان خاصی برای این عارضه وجود ندارد اما برخی از توصیه های جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی را باید تبعیت نمایید تا در پروسه ی بارداری خللی ایجاد ننماید.
برخی اقدامات برای درمان تنبلی تخمدان عبارتند از:
مصرف قرص های کنترل قند خون: این داروها می توانند به تنظیم هورمون ها و قاعدگی کمک کنند.
داروهای دیابتی: در صورت لزوم، آن ها به دیابت کمک می کنند.
داروهای باروری: اگر بارداری مورد نظر باشد، این شامل استفاده از کلومیفن (Clomid)، ترکیب کلومیفن و متفورمین یا گنادوتروپین های تزریقی مانند هورمون تحریک کننده فولیکول (FSH) و داروهای هورمون لووتیونی (LH) می باشد. در شرایط خاص، ممکن است لتروزول (Femara) نیزتوصیه شود.
درمان های باروری: شامل لقاح داخل وریدی (انجامIVF) یا تلقیح است.
چکیده مطلب
یکی از راه های درمان تنبلی تخمدان که بیشتر پزشکان برای درمان از آن استفاده می کنند، حفاری تخمدان به منظور ایجاد حفره های کوچک ساخته شده در تخمدان است که می تواند سطح آندروژن های تولید شده را کاهش دهد.
برخی از خدمات دکتر لیلا سلطانی متخصص زنان
با تشکر مدیریت سایت