مشاوره قبل از بارداری
فهرست محتوا
مشاوره قبل از بارداری
معمولا زوج های جوان قبل از اقدام برای بارداری نیاز به دریافت مشاوره قبل از بارداری آن خواهند داشت ، هر زوج برای بچه دارشدن نیاز به آمادگی فیزیکی و روحی دارند تا بتوانند فرزدنی سالم و زایمانی راحت را تجربه نمایند . مهم ترین اقدام برای این کار مراجعه به متخصص زنان و زایمان و معاینه و بررسی توسط ایشان است تا تحت معاینات و شرح حال بالینی لازم قرار گرفته و تست های مورد نیاز درخواست گردد.
چه زمانی به متخصص زنان و زایمان غرب مراجعه نماییم ؟ مراجعه به متخصص زنان باید حداقل سه ماه قبل از تلاش برای باردارشدن انجام شود ، یعنی شما قبل از هر گونه اقدام به بارداری نیاز به مراجعه خواهید داشت .در این ویزیت باید معاینات کامل فیزیکی شامل پاپ اسمیر و تست های خونی انجام شود.تست های خونی برای بررسی کم خونی و ایمنی به سرخجه و آبله مرغان درخواست می شود که در صورت عدم ایمنی باید واکسیناسیون انجام شود. و بعد از واکسن بهتر است تا سه ماه برای بارداری تلاش نکنند.
معمولا در جلسات مشاوره موارد بسیاری لحاظ خواهد شد و البته در این میان نیاز به انجام تست های غربالگری مرتبط نیز خواهد بود .
اختلالات ژنتیکی
نیاز به دریافت آزمایش و مشاورات زنتیکی خواهید داشت و در صورت نیاز و براساس سابقه فامیلی هر فرد, تست لازم برای چک میزان خطر برای داشتن فرزندی با آن بیماری خاص درخواست می شود.از جمله بیماریهای مربوطه :تالاسمی – آنمی سیکل سل – سیستیک فیبروزیس – فنیل کتونوری و ….
بررسی عفونتای جنسی
بسیاری از عفونت های جنسی بر باروری تاثیر می گذارد، ابتلا به برخی از بیماری های ناحیه تناسلی و یا بیماری های جنسی مانند عفونت رحم و لگن – تبخال تناسلی با ایجاد چسبندگی در لوله های رحمی مانع باروری خواهند شد. در صورت وجود عفونت فعال باید درمان لازم توصیه شود.
شیوه زندگی هر فرد
روش های مختلف زندگی و حتی تغذیه افراد می تواند در باروری هر دو طرف نقش داشته باشد ، مصرف ویتامین اسید فولیک می تواند باعث کاهش شانس داشتن فرزندی با آنومالی مغزی و نخاعی شود. تغذیه باید ایده آل ، متعادل و طبق هرم غذایی در نظر گرفته شود . در صورت وجود کم خونی در زن یا گیاهخوار بودن او و کم غذا خوردن, باید قبل از تلاش برای بارداری رژیم غذایی خود را تغییر دهد زیرا ممکن است کم خونی و بیماری های وی به جنین نیز منتقل شود .همچنین توصیه به ویزیت توسط دندانپزشک گردد.
حفظ تناسب اندام
داشتن اندام مناسب قبل از بارداری و در حین بارداری تاثیر به سزایی در سلامت جنین و روند زایمان خواهد داشت .وزن بدن نباید کمتر یا بیشتر از ۱۵ درصد از وزن ایده آل باشد، اضافه وزن در دوران بارداری خطر دیابت بارداری را به همراه دارد و باید با رعایت مواردی چون رژیم غذایی و تحرکات مفید مانع از وزن گیری بیش از اندازه شد . در مقابل کم وزنی مادر باردار نیز می تواند منجر به اختلال در تخمک گذاری و اشکال در باردرشدن شود. همچنین تهوع و استفراغ شدید سه ماهه اول بارداری در بعضی افراد می تواند باعث کاهش وزن شود بنابراین داشتن وزن مناسب قبل از بارداری لازم است. در صورت ورزشکاربودن باید به ورزش خود ادامه دهند با ایجاد مقداری تغییرات به طوری که تغذیه و میزان آب بدن متعادل باشد و از گرم شدن زیاد بپرهیزند. در صورت اضافه وزن آن را از دست بدهند.
بررسی سابقه بیماریهای قبلی
اگر مادر به بیماری های دیگری مبتلا است باید به پزشک متذکر شود ، بیماری های قلبی ، عروقی ، دیابت فشار خون و کم خونی و … می تواند در رشد جنین و سلامت او تاثیر گذار باشد و باید با توجه به نوع بیماری مادر نسبت به رشد جنین و نحوه ی زایمان تصمیم گیری نمود . مثلا با سابقه دیابت باید قند خون وی نرمال شود و سپس برای بارداری تلاش کنند.در صورت مصرف داروی ضد تشنج باید داروی وی و دوز آن تغییر نماید.در صورت ابتلا به بیماری کلیوی و یا فشارخون بالا باید از میزان کارکرد کلیه و کنترل فشارخون و سلامتی چشم اطلاع کافی داشت.
یک هفته تا 10 روز بعد از قاعدگی بهترین زمان برای باردار شدن خواهد بود و البته نزدیکی در این دوره شانس باردار شدن را بالا می برد و نزدیکی باید بصورت یک شب در میان ادامه یابد تا روز نوزدهم . معمولا تلاش برای باردارشدن, برای زوج بدون استرس می باشد.
به یاد داشته باشید که ممکن است باردار شدن حدود 6 ماه تا یک سال زمان لازم داشته باشد، این اقدام نیاز به تلاش و صبر زوجین خواهد داشت .
با تشکر
دکتر لیلا سلطانی متخصص زنان ، زایمان ،نازایی
با انجام مشاوره های قبل از بارداری ، حین و مشاوره بعد از بارداری ، درمان ناباروری ، زایمان طبیعی و زایمان سزارین ، اختلالات قاعدگی و…
تماس با دکتر
ایران – تهران – تقاطع بزرگراه آیت الله حکیم و بلوار اباذر
نبش کوچه مینا – ساختمان مینا – واحد 8
02144035436
02144035448
با تشکر مدیریت سایت دکتر سلطانی