Search
Close this search box.
افتادگی رحم

افتادگی رحم

افتادگی رحم که ممکن است در بسیاری  از خانم های میان سال دیده شود به جابه جایی رحم و یا دیگر اندام های لگنی به سمت پایین گفته می شود که به سمت داخل مبهل برآمده می شود. افتادگی رحم معمولا با افتادگی مثانه همراه است و می تواند به علت داشتن زایمان طبیعی و یا علل دیگر باشد که شما باید برای درمان آن به متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید زیرا این عارضه قابل درمان است.

علت افتادگی رحم

افتادگی رحم به دلیل شل شدن عضلات دیواره رحم اتفاق می افتد که به دنبال آن رحم جا به جا می شود  و تمامی ارگان ها لگنی به جهت پایین کشیده می شوند و باعث ناراحتی و علائمی در  خانم ها می شود سن بالا، چاقی، سرفه مزمن و شلی ذاتی فاشیای لگنی نیز در این عارضه بی تاثیر نیستند. مشکلاتی که با افتادگی رحم ایجاد می شوند شامل احساس فشار و درد های لگنی و مشکلات ادراری به دلیل شل شدن عضلات دیواره رحم است.

از دلایلی که می تواند در این بیماری موثر باشند می توان به اضافه وزن، سرفه مزمن، سن بالا و شلی ژنتیکی لگن اشاره کرد. با ایجاد افتادگی رحم معمولا به دیواره واژن و مثانه نیز فشار وارد می شود و زاویه میان مجاری ادارای  مثانه تغییر پیدا می کند که باعث می شود به بی اختیاری ادرار در زنان مبتلا شوند و این قضیه بسیار رنج آور خواهد بود.

درمان افتادگی رحم

نشانه های افتادگی رحم

افتادگی رحم با نشانه هایی همراه است که در ادامه آن ها را ذکر می کنیم:

  • بی اختیاری ادرار
  • یبوست
  • بی اختیاری مدفوع
  • درد لگن
  • درد موقع نزدیکی
  • افزایش ترشحات واژن و احساس پری در واژن
  • تکرر ادرار

متخصص زنان در صادقیه می تواند با معاینه بالینی نیز متوجه این گونه مشکلات شود و در صورت نیاز تست های تشخیصی بیشتری باید انجام بگیرد.

درمان افتادگی رحم

برای تشخیص این بیماری متخصص زنان و زایمان معاینه های دقیق را انجام می دهد و تست های تشخیصی لازم را برای وی تجویز می کند. در مراحل ابتدایی بیماری یکی از درمان های ممکن می تواند انجام ورزش های خاص باشد و هنوز نباید بیمار برای جراحی اقدام کند و در مراحل دیگر درمان با دارو می تواند موثر واقع شود و اما در مراحل پیشرفته فرد باید برای انجام جراحی های ترمیمی از سوی متخصص زنان  و زایمان تصمیم بگیرند.

در ادامه به روش‌های مختلفی که برای درمان افتادگی رحم به کار برده می‌شوند، اشاره می‌کنیم که بسته به شدت و علائم بیماری متفاوت خواهند بود.

استفاده از پساری واژینال

این روش شامل استفاده از وسیله‌ای به نام پساری واژینال یا پساری واژنی است که یک ابزار کاملا نرم و انعطاف‌پذیر بوده و کمک می‌کند تا رحم و دیگر اندام‌های لگنی در موقعیت خود ثابت بمانند.

جراحی افتادگی رحم

جراحی افتادگی رحم که در موارد شدید و پیشرفته افتادگی رحم توصیه می‌شود، شامل دو روش زیر است:

  1. جراحی هیسترکتومی: در این روش افتادگی رحم از طریق برداشتن رحم، ترمیم شده که بعد از انجام آن، فرد دیگر امکان بارداری را نخواهد داشت؛ به همین دلیل، در صورت تشخیص پزشک و در مواردی انجام خواهد شد که بیمار قصد بارداری در آینده را نداشته باشد.
  2. جراحی افتادگی رحم بدون هیسترکتومی: این روش جراحی بدون نیاز به هیسترکتومی و برداشتن رحم انجام شده و رحم را به موقعیت اصلی خود بازمی‌گرداند. این روش که بسته به تشخیص پزشک از طریق واژن و یا شکم انجام می‌شود، با روش‌های مختلفی مانند چسباندن مجدد رباط‌های لگنی به قسمت پایینی رحم به نگه داشتن آن در سر جای اصلی خود کمک می‌کند.

تمرینات ورزشی برای درمان افتادگی رحم

هنگامی که افتادگی رحم در مراحل اولیه بوده و در واقع خفیف باشد، می‌توان با انجام تمرینات ورزشی برای تقویت عضلات لگنی، کاهش وزن، خودداری از بلند کردن اجسام سنگین و … آن را ترمیم و برطرف کرد. شما می‌توانید برای انجام صحیح تمرینات موثر در تقویت عضلاتی لگنی که به درمان افتادگی رحم کمک می‌کنند، با یک پزشک متخصص و یا فیزیوتراپیست مشورت کنید.

  • دارو برای درمان افتادگی رحم

برای درمان افتادگی رحم همچنین ممکن است پزشک از داروهای مختلفی استفاده کند که از جمله آن‌ها می‌توان به پماد استروژن و یا شیاف‌هایی که وارد واژن می‌شوند، اشاره کرد. این داروها که به تشخیص پزشک تجویز می‌شوند، به ترمیم بافت‌های ناحیه واژن و تقویت آن‌ها به خوبی کمک می‌کنند.

مراقبت های لازم برای افراد دچار افتادگی رحم

از جمله مراقبت هایی که برای افراد دچار افتادگی رحم لازم است رعایت شود، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • شما باید از بلند کردن اشیای سنگین خودداری کنید و به هیچ عنوان دخانیات مصرف نکنید.
  • تناسب اندام تان را حفظ کنید و نگذارید دچار اضافه وزن شوید.
  • در طول بارداری و پس از زایمان، تمرینات ورزشی انجام دهید.
  • از یک رژیم غذایی طبیعی و کاملا متعادل استفاده کنید.
مطالب مرتبط

فیبروم رحمی

فیبروم رحمی چه زمانی خطرناک است؟ فیبروم رحمی چه علائمی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − شانزده =