Search
Close this search box.
درد زایمان

برای شروع درد زایمان چه باید کرد؟

در ماه های آخر بارداری و با نزدیک شدن به زمان زایمان سوالی که برای خانم های باردار وجود دارد این است که برای شروع درد زایمان چه باید کرد؟ برای شروع درد زایمان چه بخوریم؟ چکار کنیم درد زایمان شروع شود و … این سوالات به طور طبیعی برای تمام خانم های باردار وجود دارد و از جمله نگرانی های معمول برای مادران می باشد.

در طول زایمان، انقباضات مختلفی در بدن رخ می‌دهد، چرا که ماهیچه‌های رحم منقبض و شل شده تا از این طریق، به حرکت نوزاد در کانال زایمان کمک کنند. این انقباضات همچنین می‌توانند باعث فشار و درد شدید در ناحیه تحتانی شکم، پشت کمر و لگن شوند. با پایین آمدن نوزاد، فشار روی دهانه رحم افزایش یافته و منجر به ناراحتی بیشتر فرد خواهد شد. درد زایمان اغلب دردناک و به صورت تیز، گرفتگی یا ترکیبی از احساسات شدید توصیف می‌شود. در این مقاله می خواهیم بیشتر به زمان شروع درد زایمان بپردازیم. با ما همراه باشید.

برای شروع درد زایمان طبیعی چه باید کرد؟

اگر شما نیز جزو افرادی هستید که زایمان طبیعی یا واژینال را به زایمان سزارین ترجیح می دهید و می خواهید بدانید برای شروع درد زایمان طبیعی چه باید کرد؟ پس باید اطلاعات کاملی درباره روند باز شدن دهانه رحم (دیلاتاسیون) و نرم شدن دهانه رحم (افاسمان) داشته باشید. تجربه درد زایمان در زنان مختلف، مانند تجربه دوران بارداری برای هر فردی از دیگری متفاوت بوده و به عواملی مانند سلامت جسمانی مادر، وضعیت عاطفی و شرایط خاص هر فرد بستگی خواهد داشت که این عوامل می‌توانند بر شدت و مدت درد زایمان تأثیر بگذارند. علاوه بر این، عوامل فرهنگی و اجتماعی نیز ممکن است در نحوه درک و مدیریت درد هنگام تولد نقش داشته باشند.

باز شدن دهانه رحم به طور طبیعی در زمان های نزدیک به زمان زایمان که متخصص زنان به شما تاریخ حدودی را بیان کرده است به مرور اتفاق می افتد. در برخی موارد حتی ممکن است دهانه رحم زودتر از زمانی که متخصص زنان برای شما مشخص کرده است ایجاد شود. برای برخی از خانم ها زمان دقیق زایمان اهمیت زیادی دارد چرا که برای برخی از خانم ها امکان دارد بعد از زمان زایمان نیز نیاز به دخالت پزشکی برای باز شدن دهانه رحم و زایمان باشد. بنابراین آگاهی از روش هایی که سبب شروع زایمان طبیعی می شود، کمک زیادی به خانم ها خواهد کرد.

درد زایمان

در ادامه روش های شروع زایمان طبیعی و رسیده شدن دهانه رحم در خانه را بیان کرده ایم:

  • توپ زایمان

توپ زایمان با ایجاد چرخش و خم شدن و لرزاندن لگن کمک زیادی به باز شدن دهانه رحم می کند. از توپ زایمان می توان برای باز شدن دهانه رحم و گشاد شدن دهانه رحم یا همان دیلاتاسیون کمک گرفت.

  • موازی نگه داشتن پاها

خانم های باردار جهت حفظ تعادل خود در هنگام راه رفتن یا ایستادن تمایل دارند که پاهای خود را بیش از حد معمول باز نگه داشته و بایستند چرا که حرکت در این حالت برای آنان آسان تر است. اما باید بدانید که ایستادن به حالت موازی نگه داشتن پاها به این صورت که انگشتان پا به حالت موازی در حات ایستاده قرار بگیرند باعث می شود که استخوان های لگن از یکدیگر فاصله بگیرند و به مرور زمان باعث باز شدن دهانه رحم خواهد شد.

  • پیاده روی

یکی از بهترین روش های شروع درد زایمان طبیعی داشتن فعالیت سبک و پیاده روی است. در هنگام پیاده روی کردن جاذبه زمین به مادر باردار کمک می کند تا دهانه رحم به آرامی و به مرور زمان باز شود که در نتیجه آن نزول جنین در لگن راحت تر اتفاق می افتد.

  • داشتن رابطه جنسی

داشتن رابطه جنسی از دیگر روش های باز شدن دهانه رحم است که در صورتی که پزشک متخصص زنان داشتن رابطه را برای شما ممنوع نکرده است از این روش نیز برای شروع درد زایمان و گشاد شدن دهانه رحم می توان استفاده کرد.

  • روش های مورد استفاده در بیمارستان

در صورتی که دهانه رحم به طور طبیعی در زمان مقرر زایمان باز نشود پزشک جهت نرم شدن دهانه رحم از روش های پزشکی در بیمارستان استفاده خواهد کرد. به طور مثال استفاده از دارو برای نرم شدن دهانه رحم، استفاده از ابزارهایی مثل کاتتر فولی یا بالون، روش های ترکیبی و … برای باز شدن دهانه رحم در بیمارستان توسط پزشک مورد استفاده قرار می گیرد.

برای شروع درد زایمان چه بخوریم؟

در زمانی که به هفته آخر بارداری نزدیک می شوید و آماده زایمان طبیعی بدون درد هستید باید خود را کم کم برای شروع باز شدن دهانه رحم آماده کنید. در پاسخ به این سوال که برای شروع درد زایمان چه بخوریم باید بگوییم که علاوه بر تغذیه استفاده از روش هایی که پیش تر برای شروع درد زایمان گفتیم نیز می توانید کمک بگیرید. برای شروع درد زایمان استفاده از غذاهای تند و ادویه دار، روغن کرچک و اناناس توصیه می شود. در آناناس ماده ای به نام بروملین وجود دارد که باعث تحریک دهانه رحم می شود. روغن کرچک نیز به عنوان ملین برای تحریک روده و رحم مورد استفاده قرار می گیرد.

تکنیک های کاهش درد زایمان

در طول زایمان، انقباضات مختلفی در بدن رخ می‌دهد، چرا که ماهیچه‌های رحم منقبض و شل شده تا از این طریق، به حرکت نوزاد در کانال زایمان کمک کنند. این انقباضات همچنین می‌توانند باعث فشار و درد شدید در ناحیه تحتانی شکم، پشت کمر و لگن شوند. با پایین آمدن نوزاد، فشار روی دهانه رحم افزایش یافته و منجر به ناراحتی بیشتر فرد خواهد شد. درد زایمان اغلب دردناک و به صورت تیز، گرفتگی یا ترکیبی از احساسات شدید توصیف می‌شود.

انقباضات و درد به دهانه رحم کمک می کند تا گشاد شده و از بین برود تا به کودک این اجازه را بدهد که به راحتی از طریق کانال زایمان حرکت کند. علاوه بر این، ترشح برخی هورمون ها در طول زایمان، مانند اکسی توسین و اندورفین، می تواند به مادر کمک کند تا با درد کنار بیاید و قدرت تحمل بیشتری در برابر آن داشته باشد.

تکنیک های مختلفی برای مدیریت درد زایمان هنگام تولد نوازد و تسکین بیشتر در دسترس هستند. این تکنیک‌ها ممکن است شامل رویکردهای غیرپزشکی مانند تمرینات تنفسی، تکنیک های تمدد اعصاب، ماساژ، آب درمانی (غوطه وری در آب) و تغییر وضعیت باشد. از تکنیک های پزشکی مانند بی حسی اپیدورال نیز می توان برای تسکین درد در حین زایمان استفاده کرد. انتخاب روش های مدیریت درد به ترجیحات مادر، پیشرفت زایمان و هر گونه ملاحظات پزشکی دیگر، بستگی دارد. همچنین مهم است که به یاد داشته باشید که درد زایمان یک تجربه موقتی است و اغلب در مدت کوتاهی پس از تولد نوزاد فروکش کرده و از بین خواهد رفت.

سخن آخر

باید بگوییم که اگر نگرانی یا سؤال خاصی در مورد درد هنگام زایمان دارید، همواره بهتر است با بهترین متخصص زنان در غرب تهران مشورت کنید تا راهنمایی‌ها و پشتیبانی‌های لازم را دریافت کرده و در طول روند زایمان از آن‌ها بهره‌مند شوید.

سواالات متداول درباره شروع درد زایمان

مطالب مرتبط
6 Responses
  1. سلام من ۴۰ هفته هستم نه درد دارم نه هیچ علائم ولی استرس جنین دا م که تکون هاش کم نشه واینا چیکار کنم که درد هام شروع بشه میگن تا ۴ سانت نشی بسوری نمیکنن

    1. سلام حرکت جنین در این سن بارداری خیلی مهم هست چون شما 9 ماه و روزتون تکمیل شده. ما معمولا بیشتر از 40 هفته فرصت نمیدیم ولی بستگی به مرکزی که به آن مراجعه می کنید و شرایط بارداری، سونوگرافی ها و حرکت جنینتون ممکن هست که تا یک هفته 10 روز دیگر هم بهتون فرصت بدن.

    1. سلام برای تسریع روند زایمان کاری نمی توانید انجام دهید باید روال طبیعی خود را طی کند. باید منتظر بمانید تا علائم زایمان مثل درد و پاره شدن کیسه آب و … شروع شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت + 14 =