Search
Close this search box.
علت عقب افتادن پریود

علل عقب افتادن پریود

دوران قاعدگی با اینکه یک اتفاق طبیعی در زندگی هر خانمی می باشد اما در حین حال از مهم ترین رویداد ها  برای آنها است که باید به آن اهمیت به خصوصی بدهند. این چرخه باید منظم باشد و  در صورتی که در سیکل قاعدگی مشکلی به وجود بیاید  باید آن را جدی گرفت تا از مشکلات بعدی آن بتوان جلوگیری کرد. از مهم ترین دلایل عقب  اقفتادن پریود تغییرات هورمونی است در این مطلب سعی بر این داریم که علت عقب افتادن پریود را بیان کنیم زیرا مشکل بسیاری از دختران و زنان  است و سوالات متعددی در این زمینه از متخصین زنان و زایمان  پرسیده می شود

علت عقب افتادن پریود
علت عقب افتادن پریود

چه مدت تاخیر در پریودها طبیعی است؟

برخی بر این باورند که تاخیر در پریود به دلیل بارداری می باشد در حالی که علت عقب افتادن پریود به دلایل زیادی غیر از بارداری نیز می تواند باشد. علل شایع می تواند از عدم تعادل هورمونی تا شرایط پزشکی جدی متغیر باشد. اکثر افرادی که به یائسگی نرسیده اند معمولاً تقریباً هر 28 روز یکبار پریود می شوند. با این حال، چرخه قاعدگی سالم می تواند از هر 21 تا 40 روز متغیر باشد. اگر قاعدگی شما در این محدوده ها قرار نمی گیرد، ممکن است به یکی از دلایل زیر باشد.در ادامه بیشتر به بررسی علت عقب افتادن پریود می پردازیم.

مشکلات تیروئید

پرکاری یا کم کاری غده تیروئید نیز می تواند دلیل دیررس یا عقب افتادن قاعدگی باشد. تیروئید متابولیسم بدن شما را تنظیم می کند، بنابراین سطح هورمون ها نیز می تواند تحت تاثیر قرار گیرد. مشکلات تیروئید معمولاً با دارو قابل درمان است. پس از درمان، قاعدگی شما احتمالاً به چرخه طبیعی خود باز می گردد.

سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)

علت های عقب افتادن پریود و یا قطع قاعدگی می تواند به دلیل سندرم تخمدان پلی‌کیستیک باشد و ممکن است باعث عقب افتادن پریود در چند ماه  شود. سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) وضعیتی است که باعث می شود بدن شما هورمون مردانه آندروژن بیشتری تولید کند. در نتیجه عدم تعادل این هورمون، کیست روی تخمدان ها ایجاد می شود و می تواند تخمک گذاری را نامنظم کند یا به طور کلی آن را متوقف کند.

چاقی

همانطور که زندگی با وزن کم می تواند باعث تغییرات هورمونی شود، زندگی با وزن بالا نیز می تواند باعث بی نظمی شود. چاقی می تواند باعث شود بدن استروژن بیش از حد تولید کند که یک هورمون اصلی تولید مثل است. استروژن بیش از حد می تواند باعث بی نظمی در چرخه قاعدگی شما شود و حتی ممکن است دوره های شما را به طور کامل متوقف کند.

اگر پزشک متخصص زنان تشخیص داده است که چاقی عاملی در تاخیر یا عدم قاعدگی شما است، ممکن است به شما توصیه کند که از طریق تغییر سبک زندگی، از جمله تمرکز بر غذاهای غنی از مواد مغذی و ورزش، وزن خود را کاهش دهید.

دلایل عقب افتادن پریود

 مصرف برخی از داروها

شاید اثرات جانبی بعضی از داروها منجر به بهم ریختگی عادت ماهیانه می شود از جمله این داروها می توان به ضد افسردگی، شیمی درمانی و آسم اشاره کرد

 تنش و استرس

شاید متوجه نشویم که زمانی که استرس می گیریم تعادل هورمون ها به هم می خورد و به راحتی باعث نامنظم شدن عادت ماهیانه یا عقب افتادن پریود ما می شود. استرس مزمن می تواند هورمون های شما را بهم بریزد، روال زندگی روزمره شما را تغییر دهد و حتی بر بخشی از مغز که مسئول تنظیم قاعدگی شما است تأثیر بگذارد. با گذشت زمان، استرس می تواند منجر به بیماری یا افزایش یا کاهش وزن ناگهانی شود که همه اینها می تواند بر چرخه شما تأثیر بگذارد. اگر فکر می‌کنید استرس ممکن است پریود شما را بهم بریزد، تکنیک‌های تمدد اعصاب را تمرین کنید و سبک زندگی خود را تغییر دهید.

مصرف قرص های ضد بارداری

قرص های ضد بارداری حاوی هورمون های استروژن و پروژستین هستند که از ترشح تخمک توسط تخمدان ها جلوگیری می کنند. بعد از قطع مصرف قرص ممکن است تا 3 ماه طول بکشد تا چرخه شما دوباره ثابت شود. در صورتی که خانمی به طور مرتب از این قرص ها استفاده کند تغییرات هورمونی در بدن فرد ایجاد می شود که بهتر است برای منظم شدن دوباره سیکل قاعدگی خود به متخصص زنان مراجعه کنید .

انجام فعالیت های سنگین

خانم هایی که به صورت حرفه ای ورزش می کنند و فعالیت های بدنی سنکین دارند شاید با این عارضه روبه رو بشوند  و از دست دادن مقدار زیادی انرژی سیکل قاعدگی را مختل می کند.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 − 5 =